Over ons

Ambuce is een ambulancebedrijf dat dringend/niet-dringend ziekenvervoer, preventieve hulpverlening, repatriëring en opleidingen verzorgt in heel België.

Visie en Missie

Onze Missie
Het voorkomen van incidenten en rampen, het redden en helpen van mensen tijdens een noodsituaties en het rehabiliteren van mensen na ongeval of ziekte, samen met partners, zowel in binnen- als buitenland

Onze Visie
Gebaseerd op deze missie is het de visie van ART* om een grote, internationale organisatie uit te bouwen rondom het thema veiligheid en het uitgangspunt ” Mensen helpen Mensen” .

Wij stellen jouw welzijn voorop

We begrijpen dat tijdige en professionele hulp van cruciaal belang is. Ons doel is duidelijk: het vervullen van toonaangevend zorg en medische hulpverlening. Of het nu gaat om dringend of niet-dringend ziekenvervoer, preventieve hulpverlening, repatriëring of educatieve programma’s, bij Ambuce ben je steeds in goede handen. Met geavanceerde vervoermiddelen is Ambuce in staat het maximale aan veiligheid en comfort te bieden.

Onze geschiedenis

2024 Opstart 2 nieuwe standplaatsen (112 Mechelen 3 & PIT HH Leuven). Raamovereenkomst met Stad Antwerpen voor hulpverlening op verschillende evenementen voor 3 jaar. Contract en partnership met KV Mechelen voor preventieve hulpverlening. En hernieuwing contract Voetbalclub Beerschot.
2023 Bevestiging lange termijn samenwerking met Mutas. Opstart AZ Alma, EHBO post Ineos en moto vervoer voor stalen. Overname deel van de activiteiten van DTM (Staalvervoer).
2022 Herbevestiging lange duur samenwerking Ziekenhuis Oost Limburg en circuit Spa Francorchamps. Opstart 112 & NDZ Malle.
2021 Uitrol nieuwe dispatching software voor het Niet Dringend Ziekenvervoer, hierdoor heeft ART opnieuw state-of-the-art systemen voor de opvolging van de transporten. Opstart HAWP Pageni, Voorkempen en samenwerking Bobbejaanland medische post.
2020 Tijdens de COVID-19 pandemie heeft Ambuce een cruciale rol gespeeld in het bieden van medische transportdiensten, met een toename van het aantal oproepen en transporten. Ook stond ART in voor Covid screenings op hoge risico locaties, zoals Brussels Airport.

De juridische naam van Falck Benelux NV wijzigt naar Ambuce Rescue Team NV. Het logo en BTW-nummer blijven ongewijzigd.

2019 September: Volledige vernieuwing vloot 112 voertuigen.
November: De groep achter Jan Christiaen verwerft alle aandelen.

2018

Opstart 112 standplaats Liedekerke. Start lange termijn samenwerking met Bobbejaanland en Circuit Spa-Francorchamps.

2018

In 2018 hadden we de opstart van de 112 standplaats in Liedekerke. Dat jaar startte ook de lange termijn samenwerking met Bobbejaanland en Circuit Spa-Francorchamps. Dat de dag van vandaag nog steeds standhoudt.

2015 90 nieuwe voertuigen komen in onze vloot.
2014 Juli: De groep achter Jan Christiaen verwerft opnieuw de meerderheid der aandelen.
Augustus: Overname ASAP & AMBU90 uit Brussel.
Start verscheidene HuisArtsenWachtposten in heel België.
2011 Falck wordt meerderheidsaandeelhouder, en verwerft hierdoor de leiding.

Januari: Overeenkomst met het AZ Nikolaas Ziekenhuis te Sint Niklaas voor een ‘100’-afdeling.

Juni: Overeenkomst met het AZ Diest Ziekenhuis te Diest voor een ‘100’-afdeling en het dringend en niet-dringend ziekenvervoer.

Juli: Huisartenswachtpost Noord gaat van start. Wij leveren logistieke steun m.b.t. de huisbezoeken.

2010 Opstart van het vervoer voor de eerste huisartsenwachtpost. In Limburg starten we onze 5de onafhankelijke ‘100’-afdeling te Peer.
2009 Opstart Falck-Academy. Samenwerkingsovereenkomst met Eurocross nu Mutas.
2008 Samenwerkingsovereenkomst met de ‘Europa Ziekenhuizen’ in Brussel. Wij verzorgen voor hen niet alleen al hun niet-dringend ziekenvervoer maar eveneens de logistiek m.b.t. de MUG. Sindsdien zijn we dus ook in de regio Brabant actief. Wij krijgen vervolgens het vertrouwen van Chirec Ziekenhuizen, het Universitair Ziekenhuis Brussel en het Tubize ziekenhuis.

2007

Overname ziekenwagendienst Triac

2007

Ziekenwagendienst Triac wordt overgenomen door Falck Ambuce. Hierdoor wordt eveneens de regio Oost- en West-Vlaanderen door onze diensten bediend voor dringend en niet dringend vervoer. We starten met een Pendeldienst voor de Intercampusvervoer van beide Sint Maarten ziekenhuizen te Mechelen.

2006 Ambuce gaat joint venture aan met Falck(Denemarken).
2004 De stad Mechelen vertrouwt ons al haar dringend ziekenvervoer toe.
2003 Overeenkomst met het Sint Vincentius Ziekenhuis te Antwerpen voor een ‘100’-afdeling. Ambuce verhuist naar Bijkhoevelaan 8 te Wijnegem, en wordt plechtig geopend door de Gouverneur.
2002 De Voorzorg Antwerpen vertrouwt ons al het niet-dringend ziekenvervoer toe: ong. 85.000 ritten/jaar.
2001 Samenwerkingsovereenkomst met het ZNA het Middelheim ziekenhuis en het Algemeen Paola Kinderziekenhuis, voor een ‘100’ afdeling, wat later op het jaar verder wordt uitgebreid met het dringend, niet dringend en neonataal vervoer… Door de vlotte samenwerking met het Middelheim ziekenhuis en the Alg. Paola Kinderziekenhuis komt er nog een uitbreiding met het fusie campus Hoge Beuken. Onze 4de onafhankelijke ‘100’-afdeling is Kapellen.

St. Jozef Ziekenhuis te Mechelen fusioneerde met het St. Norbertus ziekenhuis campus Duffel. Wat voor ons resulteert in een ‘100’ afdeling, dringend en niet dringend vervoer, voor wat nu St. Maarten ziekenhuis campus Duffel heet.

2000 Samenwerkingsovereenkomst met het Ziekenhuis Oost Limburg Campus St. Jan te Genk om het hele pakket ziekenvervoer te organiseren.

1998

Dokter Jan Christiaen neemt Ambuce over laat het verder uitgroeien

1998

Dokter Jan Christiaen neemt Ambuce over laat het verder uitgroeien. Exclusiviteitscontract voor het dringend en niet-dringend ziekenvervoer voor het hele arrondissement Antwerpen van de Sociale Mutualiteiten, welke ongeveer 50000 opdrachten op jaarbasis zal vertegenwoordigen.

1996 Samenwerkingsovereenkomst met het St. Augustinus te Wilrijk en het St. Camillus ziekenhuis.
1993 Door de vlotte samenwerking met het ZNA Ziekenhuis Campus Sint Elisabeth (Algemeen centrum ziekenhuis campus St. Elisabeth) te Antwerpen, starten wij op identieke basis een overeenkomst met het Jan Palfijn Ziekenhuis te Merksem voor een ‘100’-afdeling en het Stuivenbergziekenhuis te Antwerpen voor een ‘100’-afdeling.
1992 Samenwerkingsovereenkomst met het ZNA Ziekenhuis Campus Sint Elisabeth (Algemeen centrum ziekenhuis campus St. Elisabeth) te Antwerpen, voor een ‘100’ afdeling.
Uitbreiding van de overeenkomst met het Universitair ziekenhuis Antwerpen voor een 6de ‘100’ afdeling.
Samenwerkingsovereenkomst met beide Mechelse ziekenhuizen voor een ‘100’ afdeling en het dringend en niet-dringend vervoer.
1989 Samenwerkingsovereenkomst met het Universitair Ziekenhuis Antwerpen voor het dringend en niet-dringend ziekenvervoer.
1979 Derde onafhankelijke ‘100’ afdeling te Borgerhout.
1978 Tweede onafhankelijke ‘100’ afdeling te Wilrijk (later Hoboken).
1976 Samenwerkingsovereenkomst met het Monica Ziekenhuis(Onze Lieve Vrouw Middelares Ziekenhuis) te Deurne voor een ‘100’-afdeling maar ook voor het dringend en niet dringend ziekenvervoer.
1975 Ambuce is opgericht. Tevens werd de eerste onafhankelijke ‘100’ afdeling opgericht namelijk afdeling Wijnegem(Turnhoutsebaan 90).